Forside enerGitte (28) - Mikael Bitsch (del 2)

  enerGitte (28) – Mikael Bitsch (del 2)


  Jeg er en traditionelt uddannet læge. Speciallæge i kirurgi og karkirurgi og lektor ved Københavns universitet.
  Som andre læger, er jeg optaget af at tilbyde mine patienter den bedste behandling, som der er videnskabelig belæg for. Sådan gælder det også når jeg tilbyder kostændringer som erstatning for medicin.
  I bogen ”Det helbredende køkken” beskriver jeg sammen men mine medforfattere, hvordan man med en plantebaseret kost kan reducere diabetesmedicin og kolesterolnedsættende medicin. I bogen ”Spis dig fra overgangsalderen” kan du læse om hvordan planteøstrogener (isoflavoner) kan vikariere for kvindens eget østrogen når æggestokkene holder op med østrogenproduktion. Hvis man vil holde svedeturene i skak og få en bedre søvn i overgangsalderen er rødkløverte før sengetid en god ide. Hvis du inddrager sojaprodukter eller andre produkter med højt planteøstrogental i alle dine måltider vil du ikke opdage overgangsalderen.

  I samtalen med Gitte taler vi om den amerikanske læge Neal Barnard, som i flere årtier har forsket i plantebaseret kost, og som kun kan se fordele ved at minimere mængden af animalsk protein og fedt. Dr Barnards råd er at spise rigeligt med grove kulhydrater samt nedsætte fedtindtaget. Der er kaloriemæssigt ingen forskel på fedt. Dvs en god olivenolie og svinekød indeholder lige mange kalorier pr. gram.
  Skal du derfor tabe dig, så nedsæt fedtet i din kost og spis masser af grove kulhydrater. Jeg lover at du ikke kommer til at sulte og du taber dig med garanti.

  Et særligt råd her i den mørke tid. Påvirk dit serotonin, der er et signalstof i hjernen, som gør dig glad. Serotonin dannes udfra aminosyren tryptophan.
  Tryptophan findes i store mængder I bananer, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner og jordnødder.

  Mere inspiration:

  Du kan se filmen “Forks over Knives” om fordelene ved en plantebaseret kost ved at gå på Netflix.

  På www.30bananeromdagen.dk og facebook https://www.facebook.com/30-bananer-om-dagen får du masser af opskrifter og tips til, hvordan du gør det nemt.

  På www.koldtoft.dk kan du læse mere om personlig udvikling og sundhed.

  Vært: Gitte Koldtoft
  Studie: Mediehuset København
  Produktion: Kanal 1