Forside Doula (39) - Rebozomassage

  Doula (39) – Rebozomassage


  Doula – Rebozo-massage
  Gæst: Mikala kommende mor, der modtager massagen af Christina Doula, som også er vært på programmet Doula.

  I dette program, kan du se hvordan du kan give en skøn graviditetsmassage, til den gravide kvinde, der måske endda er i fødsel.

  Rebozo betyder på spansk ”tørklæde” eller ”sjal” og er blevet brugt af kvinder gennem tiden (ud over at bære børn og brænde i) til at give en massage og en vuggen, til at forebygge problemer med babys placering i bækkenet inden og under fødslen.

  Til at give massagen, kan du bruge et hvilket som helst vævet tørklæde, blot det er fast i stoffet, så det ikke strækker sig. Og du kan strengt taget også bruge et lagen.
  En glad og lindret mor betyder en glad baby. For mig som doula er tørklædet, rebozoen, en fast ting i min doulataske. Mine klienter får løbende massagen. Jeg kunne slet ikke forestille mig at være i nærheden af en gravid, uden at lade hende mærke den vidunderlige lindring det giver kroppen at blive vugget og strukket med tørklædet. Hun kan mærke forskel med det samme og som du hører i programmet, så sov Mikala bedre end længe, lige efter hun havde fået massagen første gang.
  Jeg er somme tider blevet kaldt ud til fødsler udelukkende for at give massagen, så der kunne komme gang i veer, der var stilnet af, af forskellige årsager. Så Rebozomassage er en virkelig god ve-stimulans og endda helt uden bivirkninger.
  Jeg kan kun sige: PRØV DET og få en endnu bedre graviditet og fødsel. Lad være med at vente til du har rigtig ondt. Også hvis du har fået at vide, at du har bækkenløsning som meget ofte er bækkenlÅsning.
  Den livsstil de fleste af os har, er ikke altid lige befordrende for en gravid krop. Vi sidder meget ned, og med en lænd der må bære alt for meget, gennem lange dage. Natten kan ende i uro under graviditeten, med en krop der ikke kan strækkes rigtigt, og en stadig voksende mave der gør at visse liggestillinger umulige. Vi ser også flere og flere børn, der vender sig med hovedet opad inden de bliver født, fordi der er mindre plads. Det skyldes ikke som nogen har troet ”for smalle bækkener”. Det er ganske enkelt på grund af muskelinfiltrationer og en psoas (den mørbradlignende muskel der ligger helt op af vores livmoder og også hedder ”hoftebøjeren”) er blevet stiv og usmidig. Flere og flere kvinder oplever så store smerter i bækkenet, at de ligefrem må sygemeldes flere måneder inden fødslen. Nogle kvinder oplever også at bækkensmerterne følger dem efter fødslen.
  Hvad med de kvinder, der bliver sat medicinsk i gang til fødsel, fordi kroppen bare ikke føler sig klar, og derfor må føde uden at kroppen (og baby) egentlig er helt klar til det?
  Rebozomassage kan være med til at afhjælpe ovenstående problemstillinger. Med vuggende, strækkende, løsnende og rystende bevægelser har massagen øjeblikkelig virkning. Den gravide der modtager, kan med det samme mærke en forskel, der forplanter sig i hele kroppen.
  Bonusinformation: Mikala fødte sin datter få dage efter dette program blev optaget. Stort tillykke Mikala.
  Hvis du vil vide mere, kan du finde Christina og mere information om Rebozo-massage her: www.mamachristina.dk

  Doula-vært: Christina Hedegaard Jørgensen
  Studie: Mediehuset København
  Produktion: Kanal 1