Forside Doula (43) - Sen afnavling - en menneskeret?

  Doula (43) – Sen afnavling – en menneskeret?


  Vidste du at op til en trediedel af det nyfødte barns blod, stadig er i moderkagen når barnet lige er født?
  Det er vigtigt at barnet får alt sit blod, for at få den bedste start på livet men hvordan kan det så være at en del fødesteder stadig klipper navlestrengen lige efter baby er født?
  Hvor lang tid er det godt at vente med at klippe navlesnoren hvis den overhovedet skal? Hvordan ser en navlestreng ud? Hvad er dens funktion? Hvad er moderkagens funktion og hvordan ser den ud?
  Det kan du se og høre mere om i udsendelsen hvor Anne Ruby viser på den medbragte helt friske moderkage, hvordan det magiske organ, der udelukkende er skabt for at nære et andet liv, ser ud.
  Tidlig kontra sen afnavling af det nyfødte barn har været diskuteret i umindelige tider, og praksis har ændret sig på baggrund af ny viden fra studier, nye retningslinjer og ikke mindst tro på, hvad der er mest fornuftigt.
  Anne Ruby er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 2004 og videreuddannet i bl.a. hypnose og akupunktur. Anne har dansk, norsk og svensk autorisation, hun har arbejdet som jordemoder på mindre afdelinger og store, travle “fødefabrikker” og har erfaring fra rigtig mange hjemmefødsler. I dag er Anne privat jordemoder og stifter af YOJO, Danmarks første online fødselsforberedelse, og Kejserinderne.dk, der hjælper kvinder på benene igen efter kejsersnit, fysisk og mentalt.
  Anne Ruby er selv mor til tre børn, Magnus fra 1997, Carla fra 2000 og Mille fra 2005, og er meget ofte i medierne for at udtale sig om graviditet og fødsel. Hun blev således i 2016 inviteret ind til høring foran Sundhedsudvalget og den nye Sundhedsminister for at give sit bud på nye modeller for fremtidens fødselshjælp.

  www.privatjordemoder.com