Forside Doula (1) - Hvad er en doula?

  Doula (1) – Hvad er en doula?


  Hvad er en Doula (udtales ”duu la”) og hvordan kan du som gravid og fødende have glæde af en doula ?
  Er du gravid? Vil du være gravid ? Overvejer du at få en doula eller vil du selv være doula ? Så er dette programmet for dig.
  Jeg selv er uddannet Doula fra Palms Birthhouse gennem DONA www.dona.org (Doulas of North America, verdens største Doula organisation, der har eksisteret siden 1992) i USA.
  Men også her i Danmark har vi en Doulauddannelse www.doulauddannelsen.dk., der blev stiftet af en dansk jordemoder i foråret 2005.
  I 2008 blev Doula og Ergoterapeut Tina Wehlast Hansen bedt om at tiltræde som leder af Doulauddannelsen og jeg har derfor inviteret Tina i studiet til en samtale om hvad det er vi danske kvinder kan forvente af at have en doula med undervejs i vores graviditet, fødsel og tiden efter. Og så skal vi tale om den såkaldte Doulaeffekt.
  Du kan roligt glæde dig.
  I studiet er også Caroline Bircow og hendes søn Konrad. Caroline vil fortælle lidt om hvordan hun for kort tid tiden netop havde en doula med til fødslen og hun fortæller om hvad det gjorde for hendes oplevelse og også hendes mands oplevelse.
  Hvis du vil læse mere om mig eller om muligheden for at få en doula, er her link til min hjemmeside. Og du er altid velkommen til at skrive eller ringe for yderligere spørgsmål.
  http://www.mamachristina.dk/

  Gæst 1 : Tina Wehlast Hansen Leder af doulauddannelsen i Danmark
  Gæst 2 og 3 (mor og barn) : Caroline Bircow og Konrad

  Doula-vært: Christina Hedegaard Jørgensen
  Studie: Mediehuset København
  Produktion: Kanal 1