Forside Doula (2) - Fødslens faser

  Doula (2) – Fødslens faser


  e fleste af os har en forestilling om hvad en fødsel er. om ikke andet, så har vi både billeder og lyd i bevidstheden om en råbende, prustende gravid kvinde, der bliver kørt i huj hej hast i kørestol gennem hospitalsgange for at blive lagt på ryggen mens en læge og partner råber: PRES! En såkaldt ”Hollywoodfødsel”.
  Men en fødsel er langt mere og meget andet end et Hollywood-dramascenarie. En fødsel er delt op i faser. Og det kan starte på mange måder.
  Hvordan du tyder hvordan en fødsel eventuelt starter og hvordan du kan adskille og eller rumme de forskellige faser, det fortæller private jordemoder Anne Ruby mere om, når vi har en samtale om fødslens faser i programmet Doula.
  Anne Ruby er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 2004. Efter at have arbejdet på mindre afdelinger og også store travle “fødefabrikker”, er hjemmefødsler blevet Annes hjertebarn og Anne har erfaring fra rigtig mange hjemmefødsler.
  Anne siger: ”jeg elsker mit arbejde som jordemoder, og bredden i mit fag. Jeg føler, jeg har det bedste job i verden, når jeg får lov at guide en familie gennem en vellykket graviditet og fødsel på deres præmisser. For mig findes der ikke en rigtig og en forkert måde at føde på, men mit mål er, med størst mulig brug af min faglighed, at støtte jer som forældre, i de meget private valg I skal træffe. Jeg tror på kroppens iboende intelligens og bevæger mig ydmygt og taknemmeligt ind i “fødeland” sammen med jer”.

  Du kan læse mere om Anne Ruby her: www.privatjordemoder.dk

  Doula-vært: Christina Hedegaard Jørgensen
  Studie: Mediehuset København
  Produktion: Kanal 1