Forside Doula (35) - Når ord forvirrer mere end forløser

  Doula (35) – Når ord forvirrer mere end forløser


  Ord er det vildeste vi mennesker har. Vi siger dem, tænker dem, græder dem, hylder med dem. De udgør os. Prøv at kom ind i et rum at sige ’hej’ og ingen reagerer – så ved man hvad fraværet af ord gør! Eller prøv at sidde som gravid og få information om dit kommende barn og dig selv og få ting at vide, der ikke umiddelbart giver nogen mening for dig, og du tør ikke spørge af frygt for at virke uvidende. Her kan ord virke mere forvirrende end forløsende. Hvordan kan det ændres?
  Ord skaber og ord river ned.

  Ord skaber de tanker som giver os fortolkningen af forskellige situationer OG DET GÅR STÆRKT vupti, så kommer følelserne. Ofte reagerer vi med følelser i stedet for at agere med ord.
  Heidi, der er gæst i Doula denne gang, har brugt hele sit liv på professionelt at arbejde med ord. Heidi er kandidat i sprogmødestudier og lektor i sprog, kultur og kommunikation.
  Heidi har oprettet Sproglykke, her laver hun metoder som vi helt almindelige mennesker, kan bruge til personlig vækst. Heidi beskriver hvordan samtale kan betragtes som en tennis-kamp, hvor bolden bliver sendt frem og tilbage.
  Du kan læse mere om Heidi og om Sproglykke her www.sproglykke.dk

  Gæst: Heidi Sproglykke
  Doula-vært: Christina Hedegaard Jørgensen
  Studie: Mediehuset København
  Produktion: Kanal 1