Forside Doula (53) - Blefri

  Doula (53) – Blefri


  Gæst: Ekaterina Møller – Blefri vejleder

  Vidste du at din baby kan kommunikere behovet for at komme af med afføring og tis, ligesom din baby kommunikerer behovet for mad, varme, trøst og opmærksomhed? Desværre bliver rigtigt mange af disse initiativer slukket igen, fordi forældre og pædagoger mener det er for tidligt eller har en forventning om at barnet skal kunne selv før bleen kan ryge af.

  Elimination Communication handler i simple vendinger om at forældre støtter deres babyer i at komme af med afføring på potte eller toilet, fremfor i en ble og er baseret på en blid og intuitiv kommunikation mellem forældre og barn. Tilgangen, der for langt de fleste er gået i glemmebogen efter indtoget af moderne engangsbleer, vinder stadig større indpas i Danmark. Ekaterina Møller, indehaver af blefri.dk, er uddannet coach og vejleder, er inviteret til at fortælle om Elimination Communication-metoden og give gode råd med på vejen.

  Babyer, giver helt fra fødslen ret tydelige tegn og signaler om hvornår de skal det ene og det andet. Når vi som forældre lærer de tegn at kende, kan vi helt undvære bleerne fra nyfødt – hvis man har lyst til dét.

  EC er en blid, lydhør og naturlig tilgang til at blive blefri. En tilgang der er fri for belønningssystemer, lokkemidler og den slags, som ellers desværre bliver anbefalet flittigt rundt omkring i landets institutioner.

  Som forlængelse af EC kommer den tidligere renlighed ofte helt af sig selv.

  Du kan læse mere her http://blefri.dk/blog/elimination-communication-blefri-baby/94.html