Forside Doula 60 - Forebyggelse og behandling af strækmærker og arvæv

  Doula 60 – Forebyggelse og behandling af strækmærker og arvæv


  Hvad er et strækmærke?

  Et strækmærke er en bristning i dit bindevæv, på ligefod med et ar, i det hudlag som kaldes ”læderhuden”. Læderhuden revner, og kan ikke trække sig sammen igen.

  Derfor er det en god idé at styrke dit bindevæv, hvis du vil forebygge at få strækmærker.

  Bindevævet består hovedsagligt af vand, kollagen og elastin som fugter og strækker huden.

   

  Årsag:

  1. Hormonerne gør det helt lavpraktisk sværere for dine celler at kunne producerer kollagen og elastinfibre, som bruges i bindevævet til at fugte og strække huden.

  2. Gener – dna’et bestemmer meget fx udseende, men dna har en boss kaldet epigenetik, som styrer HVORDAN dna’et skal opfører sig… tanker, følelser, og miljø påvirker epigenitikken.

  Så fx tager dit væv imod kærlighed og varme fra dine hænder når du masserer dit væv blidt og omsorgsfuldt, her kan du med fordel mærke den kærlighed du gerne vil sende til din lille skønne baby i maven <3

  Du får her GRATIS den fulde guide: til forebyggelse med gode olier og kosttilskud og ikke mindst den virksomme bindevævsmassagen til mave og hofteområde.

  Drik vand, vand vand – se det som en god forebyggelse, for at tanke dit bindevæv op, så det lettere vil kunne strække sig i hele graviditeten, og også lettere kunne trække sig sammen efter graviditeten.

   

  Disse 2 olier anbefales til opbygning af hud/væv:

  1. kæmpe natlys i god kvalitet fra helsekosten
  2. fiskeolie i god kvalitet fra helsekosten

  Evt. supplér med 2 kosttilskud:

  1. 1.000 mg. C vitamin – til cellefornyelsen/styrker bindevæv
  2. multi vitamin/mineral til gravide i god kvalitet fra helsekosten

   

  Anbefaling af produkter til mave, hofter, bryst:

  Rudolph Care´s Body Balm: Indeholder bl.a. sheasmør og e-vitamin – ophelende for vævet.

  Og/eller: Weleda svangerskabsolie: Indeholder bl.a. jojobaolie, mandelolie og arnika som styrker vævet.

   

  Hvad er GREEN PEEL®:

  – Biologisk Peeling– helt naturlig og indeholder 11 forskellige urter.  –blandingen har ikke været ændret i 60 år.
  – Urterne øger stoftskiftet og ilter hermed huden, hvilket øger produktionen af elastin og collagen. Når dette forbedres i bindevævet, opstrammes huden, og hermed minskes synligheden af strækmærkerne.
  – Peelingen øger stofskiftet i huden, speeder op for cellefornyelsen – sker på kun ca. 5 dage.
  – Sætter kraftigt gang i micro cirkulationen – hermed kommer der mere ilt og næring rundt til alle cellerne.
  – Stimulerer lymfesystemet – kraftig detox behandling.
  – Man får efter et par dage en let afskalning/afnulring af huden, som varer i typisk 2-3 dage.
  – Herefter en efterbehandling hos behandleren, og nu kan resultatet ses!

   

  Den fulde mave-massage guide (som også vises i programmet) 

  Mindful mave-massage af bindevævet:

  Massagen skal være blid og rolig, brug begge hænder, og fordel først olien i nogle store cirkler med håndfladerne, i urets retning rundt om navlen (fordøjelsens retning)

  Beslut dig for at være med alt dit nærvær i dine fingerspidser, synk meget blidt ned i vævet, (du gør det bare næsten ved at tænke på du gør det) Brug nu de kommende ca. 5 minutter til at gennemsøge dit væv for spændinger/hårhed. ( 2-3 minutter gør også en forskel- og er meget bedre end ikke at gøre noget;-)

  Luk evt. øjnene nu, og lav nu nogle små rolige ”træk” med fingerspidserne, ved at skubbe højre og venstre hånds fingerspidser i hver sin retning, så du på den måde ultra blidt strækker dit væv. Skift hver gang, så højre og venstre hånd bytter retning.

  Når du møder en spænding: bliv der et øjeblik og bare være med spændningen, træk vejret dybt, og du vil mærke den slippper meget hurtigt, Du får et endnu dybere og hurtigere resultat med at slippe spændingerne i vævet ved at have en god intensionen med. Hav et billede/følelse af du tilfører dit væv kærlighed og varme, Hvis det er svært, så tænk på den ubetingede kærlighed du ligeom lidt ved du har i dig til dit lille barn, og send den samme kærlighed til dit væv.

  Elsk det du møder og prøv ikke at dømme dig selv men bare sende varme og kærlighed, tænk på ordene og mærk dem i kroppen. SERIØST? Ja det virker, fordi cellerne tager imod din vibration af kærlighed som gør at vævet kan ”vågne op” give slip på uregelmæssigheder/skader på vej, og komme tilbage på arbejde igen” med at producere elastin og kollagen.

  Slut massagen af med at løsne små spændinger i vævet med spredte fingerspidser, i små lette cirkler. Til sidst: Hold hænderne på maven og mærk varmen og energien, før du langsomt flytter dine hænder væk, og åbner øjnene

  Husk området på siden af maven/hoften, og evt. brysterne også, som er her strækmærkerne tidligst dannes, pga. den ofte tidlige spænding og forstørrelse af brystvævet.

  Har du brug for hjælp til at lære mere om massageformen, så kan du bestille en individuel behandling hos Sara Jordell på www.sarajordell.dk som har specialiseret sig i bl.a. Mindful bindevævsmassage.

   

  Hvad kan du gøre gøre hvis skaden er sket? 

  -Sådan kan du genopbygge synlige vævsskader, fx strækmærker og ar

  Der er god hjælp at hente, med Green Peel® behandling, som kan reelt mindske et strækmærke næsten fuldt ud! Hvor meget det kan mindskes, afhænger af den farve dit strækmærke har, som fortæller hvor nyt eller gammelt strækmærket er. Jo nyere et strækmærke er, desto lettere og hurtigere kan skaden repereres i bindevævet. Green Peel opstrammer også slapt væv, og mindsker ar, også kejsersnitar og operationsar generelt. En Green Peel behandling består udelukkende af urter, og det er urternes helt unikke og dokumenterede sammensætning som sætter en kraftig blodgennemstrømning i gang, med den unikke massagemetode, som gør at din hud speeder op for cellefornyelsen, som sker henover kun få dage efter behandlingen, med en let afnulring/afskalning til følge. Der er flere årtiers forskning bag Green Peel som er udviklet af hudlæge Dr. Christine Schrammek med speciale i aldring og allergi.

  Det er super vigtigt du går efter den originale Green Peel behandling, da der desværre er efterligninger på markedet, som indeholder skadelig syre.

  Læs mere på Sara´s hjemmeside, og bestil gerne en gratis hudanalyse på onlinebookingen, hvis du ønsker en individuel vejleding, eller send en mail til Sara med et billede af dit problemområde.

   

  LÆS MERE OM GREEN PEEL CLASSIC HER:

  Sara Jordell: Holistisk hudterapeut, healer & kropsterapeut i Valby: www.sarajordell.dk