Forside Doula 61 - Lydenes betydning under graviditet og fødsel

  Doula 61 – Lydenes betydning under graviditet og fødsel


  Gæst: Camilla Lund – Jordemoder og lydterapeut
  Titel: Lydes betydning under graviditet og fødsel
  Lyd påvirker og bevæger os, skaber og bryder tilstande. Lyd skaber stemninger, opløfter os, understøtter en følelse, lyd kan være forstyrrende og lyd kan forløse.
  Lige fra vi er i livmoderen, kan vi høre og opfange lyde og det siges det er den sidste sans der slipper os inden vi går bort, Alle ting og levende væsner, har deres egen vibration. Høje lyde kan få glas til at splintres og bløde rare lyde, som lyden af et hjerte, kan få os til at føle os trygge og hele, lyd kan både høres og mærkes, døve mærker lyden, for lyd er vibrationer, og frekvensen den bevæger os på flere måder.
  Vi udtrykker os til omverdnen med lyd. Vi opfanger andre menneskers intentioner igennem vibrationer og mærker deres lyde igennem hele livet en hård tone kan få os til at isne og den kærlige stemme giver tryghed. Vi bruger udtryk som det her resonere ikke helt med mig eller der var disharmonie mellem det hun sagde og det hun gjorde. Lyde og frekvens er utrolig vigtige  for os.
  Vi opfatter og mærker lyd med flere sanser, den skingre stemme, barnet der skriger på mad, høres ikke kun i øret men skaber følelser i os og vi kan bevidst skabe tilstande i os selv og hos andre en med lyde, en kærlig hvisken og den smukke rolige. Igennem graviditeten kan man bruge lyde til at skabe ro og modvirke stress, bruge lyde til meditation, og bruge kraftfulde lyde til at komme af med frustrationer og frygt. Man kan træne med lyde og lydøvelser der skaber harmoni og balance som påvirker vores sundhed og bevidst træne at bruge lyde under fødslen til at hjælpe kroppen og til at afspænde. Camilla er Jordemoder, yogalærer og lydterapeut og har  www.yogajordemoder.com hun underviser bla. i yoga og fødselsforberedelse og meditationsaftner og workshops hvor lyd bruges. www.travelindsound.wordpress.com
  Med venlig hilsen
  Mama Christina
  Doula