Forside Doula (77) - Da Knud kom ud

  Doula (77) – Da Knud kom ud


  Gæster: Susanne Warming -Jordemoder og Jesper Manniche – Forfatter

  På meget kort tid er bogen, ”Da Knud kom ud”, blevet et kæmpe hit. Bogen er skrevet i et samarbejde mellem Susanne Warming, jordemoder ved hjemmefødselsordningen i Region Sjælland og børnebogsforfatter og far, Jesper Manniche, som delte oplevelsen at assistere Jespers kone med netop at føde en Knud. Forfatterne savnede selv en glad børnebog på dansk, der kunne hjælpe børn til at forstå fødslen og være udgangspunkt for en snak mellem voksne og børn om graviditet, fødsel, babyer og det at blive storesøster eller storebror. De 2 forfattere håber bogen giver – ikke kun børnene, men også forældre – en større forståelse for fødslens fantastiske proces. Bogen vil også være relevant at have i dagplejer, vuggestuer, SFO´er og på skolebiblioteker, således at børn nemt kan få adgang til den. Uanset om børn venter mindre søskende eller ej, så er mange børn nysgerrige på, hvordan vi alle, inklusive dem selv, er blevet født. Tegneren, der har tegnet de skønne billeder i bogen, er den talentfulde illustrator – Eva Flinch Gjedde. En kombination af tegninger, tekst og små opgaver, gør at bogen kan anvendes som en pegebog for helt små børn, og samtidig give større børn vide og indsigt i fødslens forunderlige verden.
  Jesper Manniche er far til virkelighedens Knud. Til dagligt arbejder han som lærer på en skole for børn med specielle behov. Og så er han forfatter. Læs mere her: http://www.abc-forlag.dk/produkt/juleboeger/

  Susanne Warming har arbejdet som jordemoder i 20 år og elsker sit fag.
  Hun arbejder ud fra den overbevisning, at fødslen er en fantastisk begivenhed.
  De sidste 13 år har hun arbejdet med hjemmefødsler og også været med ved Knuds fødsel.
  Læs mere om hjemmefødsler på: www.hjemmefødsler.dk eller følg Hjemmefødselsordning Sjælland på Facebook.

  Eva Flinch Gjedde har tegnet Knud og hans familie. Til daglig arbejder Eva som grafiker. Du kan se mere på hendes hjemmeside www.gjedde.com eller følge Evas Galleri på Facebook.