Forside Lokalhistoriske Vandringer - Nærum, del 1

  Lokalhistoriske Vandringer – Nærum, del 1


  For mange mennesker er Nærum blot en afmærkning ved afkørsel 14 på Helsingørmotorvejen. Hvis nysgerrige bilisterne kørte af her og ind i denne gamle landsby, vil de hurtigt opdage, at der her åbenbare sig de dejligste boligområde med få spredte industri- og håndværksområder.

  Denne forstad forsøger Jimmy Rehak og Jens Bruhn at tegne et billede af i to udsendelser ved hjælp af filmsekvenser og gamle postkort. Turen fortages til fods og tager sin begyndelse i den vestlige del af byen, hvor ”bomaskinerne” i dejlige grønne omgivelser” langs Langebjerg besøges, samtidigt med, at iagttageren blive sat tilbage i tiden med besøg på den hedengangne Nærum Kostskole.

  Den lille lokalbanestation, hvor ”Grisen” forbinder området med omverdenen dukker op, inden vi kommer op på arkitektens Palle Suensons dejlige Nærumvænge Torv. Nær Tovet dukker Suensons smukke almene bebyggelse Værumvænge op med sine store afvalmede røde tage og gode boliger.

  Mange turister kender kun Nærum på grund af havearkitekten C. Th. Sørensens ”De runde Haver”, hvor turen naturligvis går i gennem inden landstedet Wesselsminde besøges.

  Også det smukke biblioteksområde og park kommer beskueren igennem, og turen afsluttes ved at se nærmere på det tidligere landsted og børnehjemmet Nærumgård, Nærum Gadekær og Nærum kirke. Ja, det er noget af en pragtvandring seeren her har mulighed for at opleve – så klik trygt ind på programmet og god fornøjelse.

  Det er Jimmy Rehak, der står for teknikken og Jens Bruhn har tilrettelagt udsendelsen for Kanal 1 og Rudersdal lokal-tv.