Forside Mettes Mix - Amager Fælleds Venner og folkeringen

  Mettes Mix – Amager Fælleds Venner og folkeringen


  Vi har Fokus på Københavns store grønne natur-lunge Amager Fælled. Ulla Rosenvold og Maria Zahle fra Amager Fælleds Venner, fortæller om bygge-status på Amager Fælled og bl.a. om den kommende folkering og retssag for naturen.

  Mettes introduktion

  Velkommen til Mettes Mix her på Kanal Hovedstaden. Jeg har glædet mig ikke mindst til at præsentere dig for mine gæster. Når vi laver fjernsyn, så er det lige ved Hovedbanegården, tæt på Rådhuspladsen og et lidt langt stenkast stenkast herfra – her ligger der den skønneste Amager Fælled. En stor rigdom af natur og en stor rigdom af dyr, biodiversitet og alt det vi elsker, og som vi om nogen, der skal prøve at holde fast i og lade tingene bestå. Københavns store smukke og grønne lunge, som alle er velkommen til at besøge, men ikke mindst alle os lokale. Vi bruger fælleden, vi går der med vores børn, vi cykler, jamen vi elsker den og vi skal have meget af den, og vi skal lade den være i fred. Men samtidig så er jeg nødt til at spørge: Kan man virkelig affrede fredet natur? Kan man virkelig bygge på en gift grund?

  Kan man blive ved bid for bid og erstatte og bytte det her med beton og cement? Der sker gennem tiden her nogle fæle ting på Amager Fælled. Amager Fælled, som vi egentlig bare skal være. Det skal over være den vilde natur – den er uerstattelig. Men ved I hvad? Der er altså nogle bygherrer, som er ret interesserede i bid for bid, at tage af dette vidunderlige uerstattelige område. Kan man gøre noget? Hvad kan vi gøre som enkelt mennesker, hvis det er noget, der interesserer os, og noget vi går op i? Vi har jo alle sammen vores mærkesager. Vi skal huske mht. Amager Fælled; når de her bid for bid er væk, så er de det uopretteligt. Tænk på den infrastruktur der kommer. Det her er noget jeg brænder meget for – det kan I jo godt høre. Derfor har jeg inviteret to super skønne mennesker med, som er med i Amager Fælleds Venner, Amager Fælleds Venner, hvor du kan gå på Facebook og læse rigtig meget mere om.

  Og jeg har inviteret dem i studiet i dag. For det første fordi den 20. September, der laver man en folkering. Det skal vi høre mere om. Det er fredelige mennesker, som bare kæmper på naturens vegne. Måske er du en af dem, der har lyst til at være med til folkeringen. Men der kører også en retssag – hvad er status på den lige nu? En retssag, som tidligere har fået stoppet byggeriet på Amager Fælled. Det er en stor ting, det her. Jeg håber, du har lyst til at være med i denne her halve time, hvor vi får gode informationer af to skønne kvinder. Velkommen til Ulla og velkommen til Maria fra Amager Fælleds venner.