Forside Peptalk (33) - Superfood - bladselleri

  Peptalk (33) – Superfood – bladselleri


  Bladselleri som superfood
  Tilbage i oldtiden skrev den græske læge Hippokrates
  “Lad din mad være din medicin og medicinen være din mad”.
  Hvis du ønsker at skabe mere energi og velvære i din krop, så er det en rigtig god ide at spise mere frugt og grønt i dag, end du gjorde i går – og når vi taler om grøntsager, bliver bladsellerien ofte overset.
  Og hvorfor er denne lysegrønne stilk så potent – og hvordan kan du nemt sørge for at gøre den til en del af dit daglige kost ritual?
  Kort fortalt er den ekstremt rig på mineraler og vitaminer.
  Som jeg allerede har nævnt i episoden om at drikke mere vand, så er den bedste måde at hydrere kroppen på, at du både drikker vand OG får den vand der er i frugt og grønt. Og her er bladsellerien specielt god til at hydrere dig med et vandindhold på 95 %. Det er også en kølende grøntsag, som er særligt god på en varm sommerdag.
  Og så har bladselleri nogle helt fantastiske mineraler i det helt perfekte mængdeforhold. Moder natur har altså ramt totalt plet med denne stilk. Vi taler sodium kalium og selenium som er super for din væske/salt balance. Og den er fyldt med vitaminerne B1 B2 og B6.
  Og nu til vores Call to action!
  For hvordan får du nemt bladsellerien ind som en daglig del af din kost, også selvom du måske ikke er helt vild med smagen.
  Her får du fire tips:
  1. Du kan bruge den i en grøn smoothie, hvor du f,eks blender 5 modne bananer, saften fra en citron, en lille klump frisk ingefær, en håndfuld spinat og 2 – 3 stilke bladsellergi med vand. Voila og morgenmaden er klar.
  2. Du kan bruge den i juice ved at køre et helt bundt igennem en saftpresser sammen med f.eks. spinat, æbler, agurk, citron og ingefær.
  3. Du kan spise den i din salat eller sammenkogte retter og supper eller dyppe stilken i peaunutbutter. Dog indeholder peaunutbutter meget fedt, så spar på den hvis ikke du ligefrem ønsker at opleve en vægtøgning af at spise bladselleri.
  4. Du kan vælge ”hardcore” løsningen, som jeg selv er i gang med som et 30 dages eksperiment. Jeg blev anbefalet at drikke ½ liter ren bladselleri juice efter jeg har drukket min vand om morgenen. Derefter venter jeg 20-30 min inden jeg spiser min morgenmad. Jeg gør det, fordi jeg forsøger at heale migræne, men igen siges bladsellerien at være godt mod nærmest alt. Nu må vi se efter 30 dage, om det virker. Det smager ikke så godt, men er heller ikke så slemt, at jeg ikke kan få det ned. Du kan også kombinere bladselleri med agurk og så er smagen nemmere at have med at gøre. Idéen er at bladselleriens positive virkning er endnu større, når den indtages alene.
  Mere inspiration
  Jeg har skrevet en gratis smoothie bog til dig med 10 opskrifter, som du får her: http://www.koldtoft.dk/images/Media/pdf/Gitte_koldtoft_groenne_smoothies.pdf
  På Facebook ”30 bananer om dagen” poster jeg næsten dagligt opskrifter mm på smoothies, juices og andre plantebaseret retter. https://www.facebook.com/30-bananer-om-dagen-373511576132009/?fref=ts
  Gratis Sundhedsplakat http://www.koldtoft.dk/images/produktfiler/plakat%20801010_2.pdf

  Se en masse foredrag med en række læger, som alle siger ”Spis så meget plantekost som du har lyst til” – så gå på youtube og skriv følgende navne i søgefeltet: Dr. Neal Barnard, Dr Michael Greger, Dr. John McDougall, Dr. Calvin Esselstyn, Dr Alan Goldhamer, Dr Doglas Graham the 801010 diet.

  Se min samtale med frugtspiseren (Frutarian) Louise Koch, så se denne episode af enerGitte:
  http://kanal-1.dk/energitte-10-louise-koch/

  Se min samtale med ”raw food” manden Dennis Kjærsgaard, så se denne episode af enerGitte:
  http://kanal-1.dk/energitte-11-dennis-kjaersgaard-2/

  Se mine to episoder med lægen Mikael Bitch, så se her:
  http://kanal-1.dk/energitte-27-mikael-bitsch-overlaege-ved-rigshospitalet/
  http://kanal-1.dk/energitte-28-mikael-bitsch-del-2/

  Vært: Gitte Koldtoft
  Studie: Mediehuset København
  Produktion: Kanal 1