Home EU I Øjenhøjde

EU I Øjenhøjde

EU I ØJENHØJDE

Ikke mindst i Danmark er der en tendens til at opfatte europæisk politik som noget, der foregår nede i Europa, som om Hillerød eller Lyngby var mindre europæisk end Verona eller Eindhoven. Fjerne politikere, embedsmænd, organisationsfolk og andre lobbyister diskuterer fjerne problemstillinger i fjerne institutioner, hvor Europa-parlamentet har en fremtrædende plads som en bureaukratisk og umådeholden dyr snakkeklub, der drøfter i tomgang og uden konsekvens for almindelige menneskers liv.

Sådan forholder det sig imidlertid ikke, debatter og vedtagelser i Europa-parlamentet har direkte forbindelse til europæernes hverdag, og det er denne udsendelsesrækkes intention at bidrage til forståelsen af dette. Vi bringer danske medlemmer af Europa-parlamentet ud af det store stål- og glasbur (parlamentet) og ind i baggrunden for deres liv, dvs. deres hjemegn eller hjemby. Her skal de tale om en side af deres politiske arbejde i parlamentet og dennes forbindelse til hjemstedet. Mennesker, der er berørt af debatter og vedtagelser i parlamentet på det pågældende område, vil også komme til orde, meget gerne i en dialog med MEP’eren.

Mette-Pabast-Europamagasinet-3761-2-1280x-800x450
Mette Viktoria Pabst er den nye vært på EuropaMagasinet. Mette Viktoria Pabst er fast skribent på jp.dk, tidligere bosiddende i EU-hovedstaden Bruxelles og har nu sin daglige gang på Christiansborg. Med politiske analyser, hårdtslående debatter og aktuelle indslag stiller hun skarpt på den danske politiske scene og de europæiske magtforhold.

 

Sendes på kanal: Kanal Hovedstaden
Produktion: Mediehuset København
Tilrettelæggelse: Mette Viktoria Pabst

[td_block_4 custom_title=”PROGRAMMER” header_color=”#1e73be” header_text_color=”#ffffff” category_id=”427″ limit=”30″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here