DOULA

Hvad er en Doula ?

En doula er en kvinde, der er uddannet til at støtte forældre før, under og efter deres barns fødsel. Ordet doula kommer fra græsk og betyder ”kvinde som tjener”.

En doula erstatter ikke jordemoderen, faderen eller andre pårørende, som måtte være med ved fødslen – doulaen er en ekstra støtte til den fødende og hendes pårørende. For den fødende og familien, er doulaen at betragte som ”deres advokat” – en vidende, kontinuerlig, opmuntrende og omsorgsgivende støtteperson, hvis arbejde er at bidrage og samarbejde med den gravide, til at opnå den bedst tænkelige fødsel og en god start på familielivet. Christina Hedegaard Jørgensen, der er vært på programmet, er selv uddannet Doula fra Palms Birth House i Florida og certificeret fødselshjælper fra fødeklinik Maia i København.

Medierne bombarderer os med frygt omkring fødsler og børn. Og hvordan skal vi kunne træffe gode valg for os selv og vores børn hvis vi handler ud fra frygt?

Doula er et program, berører forskellige emner om graviditet, fødsel, baby og alt der imellem.. Om værten Christina Hedegaard Jørgensen: I starten af 2012 fødte jeg mit 3. barn og det gik for alvor op for mig hvordan det kan føles at selv tage ansvar for sit barns fødsel og gøre det med glæde. Jeg fandt ud af hvor meget jeg ikke vidste kunne lade sig gøre. Hvor stor indflydelse vi selv har på vores graviditet og fødsel. Og jeg uddannede mig som Doula og arbejder nu fast ved at deltage i kvinders gravidteter, under fødsler og den første tid efter fødsel.

Christina giver Rebozomassage

Som Doula opsøger jeg løbende information fra eksperter, der har fakta på plads om et givent emne. Jeg har derfor efterhånden et godt stærkt netværk der stadig vokser. Et netværk at  specialister, der har specialiseret sig i emner, der kan bidrage til at du bliver mere klar fysisk og psykisk til at føde og blive forældre med alt hvad det måtte indebære.   Programmet forholder sig forholdsvis neutralt dog med hovedfokus på den naturlige fødsel, amning og graviditet. Men med respekt for at teknologi i dag giver os nye muligheder. Hvis vi alle kom til verden i ro, med glæde og på samme måde som vi blev til: i elskov, så ville verden måske se lidt anderledes ud. Og hånden på hjertet: så er jeg ret sikker på at vi alle ønsker os den bedste graviditet, fødsel og måden at være forældre på.   Dette program er til dig der ønsker at blive informeret inden du træffer dine valg. Fordi du og dit barn er det vigtigste i hele verden. Hver episode varer ca. 29 minutter, og jeg starter med at introducere dagens tema, og fortælle hvorfor jeg har valgt at tale med dagens gæst. På facebook siden Mama Christina Doula, er du velkommen til at være med. Her poster jeg mere inspiration. Du er også velkommen til at komme med forslag til emner.   Sendes på tv-kanal: Kanal Hovedstaden Sendetider: lørdag 22.30 Din vært er: Christina Hedegaard Jørgensen – Doula Green screen videoproduktion: Mediehuset København Mere om Christina: www.mamachristina.dk

Præsentation af Doula

Formålet med programmet Doula, er at give dig indsigt i de valgmuligheder du har for at skabe den bedste start på din graviditet, din fødsel, for dit barn og dig selv.

DOULA PROGRAMMER

MH2284-Doula-107-Suttebrikker-1-PGM_AVC-11Mbitvideo

Doula (107) – Suttebrikker

I dette afsnit af Doula bliver der talt om suttebrikker.
7d06228657daef2378b124716ede2030video

Doula (106) – At lære sig selv at kende som mor

I dette afsnit af Doula bliver talt om hvordan man lærer sig selv at kende, når man er blevet mor.
ab8832d0a99f97d7b8595bbf3b2ce3d5video

Doula (105) – Hjemmefødsel efter kejsersnit – sådan gik det

I dette afsnit af Doula bliver talt om hjemmefødsel efter kejsersnit
MH2213-Doula-104-Partnerens-rolle-1-PGM_AVC-11Mbitvideo

Doula (104) – Partnerens rolle

Jordemoder og bevægelsespædagog Kristine Wellendorf fortæller i dette program om partnerens rolle under fødslen. Vejarbejdet kræver fuld opmærksomhed. Kristine fortæller om, hvordan partneren kan...
MH2180-Doula-103-Sund-hud-1-PGM_AVC-11Mbitvideo

Doula (103) – Sund hud

I dette afsnit af Doula, kigger Christina Hedegaard Jørgensen nærmere på hvordan du får en sund hud.
8562746b5eeabe2879e80ce44181a50bvideo

Doula (102) – Sådan skriver du en fødeplan

I dette afsnit af Doula, kigger Christina Hedegaard Jørgensen nærmere på hvordan du skriver en god fødeplan.
856883644222820059c90105076d7bbcvideo

Doula (101) – Bedre graviditet og fødsel med akupressur

I dette afsnit af Doula, kigger Christina Hedegaard Jørgensen nærmere på bedre graviditet og fødsel med akupressur.
MH2071-Doula-99-From-ego-to-essence-1-PGM_AVC-11Mbitvideo

Doula (99) – From Ego To Essence

Bodhi Jeffreys is an American consciousness teacher who coaches and mentors individuals, couples, entrepreneurs and CEOs. He guides people in shifting from being reactive,...